Monday, July 7, 2008

GUnung NUang feat. Wangsa Maju and Tampin!

Disebabkan blog ini baru ditubuhkan jadi kami tidak perlulah menceritakan perkara-perkara yang kami telah lakukan pada masa-masa lampau…

Jadi, kami akan mulakan dengan aktiviti yang baru lepas iaitu Perkhemahan di Gunung Nuang bersama Kelana dari Tampin, UNISEL and Wangsa Maju padabulan JUn…Tak tau la mcm maner leh tetibe kami2 ni pegi camping kat Gunung Nuang nih..sbab pada minggu sbelumnyer, kami bear rovers dari Seputih ni planned nak pegi mendaki Gunung Datuk..Sumer dah planned baik punyer tetiba aderla makhluk bernama Marwan ni mesej mengatakan ade camping tuk kursus Kelana kat blakang Zoo Negara..jadi, kami pun membatalkan rancangan kami yang superb tuh tuk pergi ke perkhemahan yang tak tau mane arah tuju nya itu…

Sehari sebelum pergi, Marwan membawa askar2 nya tuk berjumpa ngan kami di Nasi Lemak Kampung Baru, meeting katenye…(kami dah mula rase tak sedap hati)..n tepat jangkaan kami!, kem die tuh batal…sakai kucing..tp nasib baik pengakap mmg diajar untuk bersabar..hahaha..n tetiber tertukar la plan tuk ke Gunung Nuang…So tup tap tup tap..tiberlah kami di kaki Gunung Nuang pade keesokkan harinya.


Seperti biasa permulaan akan jadi amat menyemangatkan…tp biler tiba saat yang meletihkan..semua semangat pudar…Tp Untuk BEAR ROVERS…semua itu adalh dugaan…kami mmg hebat! HEBAT!!!!

Setibernyer di kem LoLO..kami pun gembire la mandi manda..amik gambar, gosok gigi,buang air kecil and besar n macam2 lagi la aktiviti..ini adalah senarai aktiviti yang kami lakukan selain yang tadi tuh :

1) Menyanyikan lagu2 pengakap tanpa henti
2) Pertandingan tarik buluh (Seputih menang, Wangsa Maju unjured)
3) Limbo rock..(Seputih Menang gak ! kot~~)
4) Memasak cara hutan
5) Memasak cara bukan hutan
6) Berborak ngan kawan2…
7) Dan macam2 lagi…

Kan best…So ..keesokan harinyer,kami balik…dan semuanyer berjalan ngan hebat…
LAlalalala~~~ Nanti kiter pegi lagi yer rakan2..

p/s : terserempak ngan Kelana Lembah Pantai (rase macam dunia nih dah penuh ngan Kelana dah)